Стопкадър Фейсбук, Българска федерация по борбаТриумф за българския спорт.Мими Христова донесе

...
Стопкадър Фейсбук, Българска федерация по борбаТриумф за българския спорт.Мими Христова донесе
Коментари Харесай

Мими Христова стана европейска шампионка по борба

Стопкадър Facebook, Българска федерация по битка

Триумф за българския спорт.

Мими Христова донесе втора купа на България от Европейското състезание по битка в Загреб. В трагична битка, Христова завоюва златото в категория до 65 кг. На финала тя победи Ирина Рингачи от Молдова с 7:4 и за повторно се качи на европейския връх. След триумфа си през 2020-а в Рим, Христова взе злато и в Загреб, което за нея това е общо пето отличие от Европейско по битка, написа Sportal.bg.

Победата пристигна безусловно в последната секунда, когато от молдовския лагер претендираха за точка при резултат 4:4 и дискусионната обстановка трябваше да се преразглежда. Щастливата развръзка обаче пристигна в интерес на Христова. Решението не бе почетено и това означаваше още една купа за България през днешния ден.

Два бронзови медала на България донесоха Евелина Николова и Биляна Дудова.

В категория до 57 кг, бронзовата медалистка от Олимпиадата в Токио - Евелина Николова, победи с 4:2 французойката Матилде Ривиер. По този метод Николова взе своя четвърти орден от Европейско състезание, като два от тях са сребърни и други два бронзови.

Своя шести орден завоюва четирикратната европейска шампионка Биляна Дудова. В категория до 62 кг тя победи туркинята Селви Илясоглу с 3:2 и по този метод донесе седми орден за България.

Днес стартираха и мачовете при мъжете в класическия жанр, където след първия ден трима българи ще имат късмет да се борят за медали на следващия ден. При най-леките в категория до 55 кг Стефан Григоров загуби втория си мач от азера Елданиз Азизли, само че след достигането му до край, получи втори късмет да се бори за бронз. Това ще се случи в мач против румънеца Денис Михай.

България ще има късмет за бронз и в категория до 63 кг, където Абу Муслим Амаев доближи до полуфиналите, само че загуби от настоящия европейски отличник Лери Абуладзе от Грузия. Така Амаев ще се бори за бронз против турчина Мехмет Чекер.

За бронз в категория до 87 кг ще се бори натурализираният украинец Семен Нивоков, който бе изтеглен в репешажите поради загубата си от финалиста Ищван Такач от Унгария.

От днешните ни представители без късмет за орден е само натурализираният грузинец Айк Мнацаканян, който в категория до 77 кг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР